Wat is bètacaroteen en waarom is het belangrijk tijdens zwanger worden?

Zwanger worden laat soms lang op zich wachten. Hoewel je al een tijd bezig bent, wil het maar niet lukken. Dit kan verschillende medische redenen hebben, maar het kan ook te maken hebben met de stoffen die door het lichaam worden aangemaakt of opgenomen. Een van de tekorten die je kunt hebben, is het tekort aan bètacaroteen. Deze benaming zegt je waarschijnlijk niet veel, maar het is wel goed om hier meer over te weten te komen. Onderstaande informatie helpt jou hierbij, zodat je het proces om zwanger te worden wellicht iets kunt versnellen.

Wat is bètacaroteen?

Betacaroteen wordt ook wel provitamine A genoemd. Dit is de stof die in het lichaam om wordt gezet in vitamine A en zorgt daarbij voor een goede weerstand. Ook kan deze stof ervoor zorgen dat jouw gezichtsvermogen op een goed niveau is, je gezonde botten en tanden hebt en dat er minder huidproblemen ontstaan. Om zwanger te kunnen worden is deze vitamine belangrijk, doordat je er hiermee voor kunt zorgen dat er minder complicaties op gaan treden en jouw lichaam goed voorbereid wordt. Echter is deze vitamine te allen tijde een belangrijk onderdeel van ons lichaam, omdat we op deze manier de ontwikkeling kunnen verstevigen.

Waar zit bètacaroteen in?

Waar zit betacaroteen in?

Bètacaroteen is eenvoudig binnen te krijgen door het eten van groene bladgroenten. Zo is regelmatig spinazie of een koolsoort eten al een goed hulpmiddel. Ook wortelen, mango’s en mandarijnen kunnen deze stof in jouw lichaam brengen. Je moet er wel rekening mee houden dat jouw lichaam deze stoffen niet zelf aanmaakt. Je zult daarom jouw voeding aan moeten passen wanneer je zwanger wilt worden en een tekort aan vitamine A blijkt te hebben. Je hoeft er echter niet direct voor naar voedingssupplementen te grijpen, omdat het met een gezonde levensstijl al gerealiseerd kan worden. In sommige gevallen is het echter wel aan te raden om er voedingssupplementen bij te nemen, zodat er processen versneld kunnen worden.

Te veel of te weinig provitamine A

Een te grote inname van bètacaroteen levert niet direct gezondheidsproblemen op. Dit komt doordat het lichaam niet meer omzet in vitamine A dan nodig is. Je krijgt hierdoor dus geen hoger niveau van deze vitamine, maar er wordt wel een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aangegeven. Er kunnen namelijk wel verkleuringen van de huid optreden wanneer er een overschot wordt ingenomen. Tijdens het zwanger worden moet je er echter voor zorgen dat je niet te weinig bètacaroteen in jouw lichaam hebt zitten, zodat alle ontwikkelingen in gang kunnen worden gezet en je op een natuurlijke wijze zwanger kunt worden. Zo voorkom je dat je alsnog op een medische wijze zwanger moet raken, waardoor je het zware proces niet mee hoeft te maken.

betacaroteen en vruchtbaarheid verhogen

De beste richtlijnen

Zorg er te allen tijde voor dat je samen met jouw arts gaat kijken naar de juiste hoeveelheid bètacaroteen. Ondanks dat het geen schade toe kan brengen aan het lichaam kan het proces om zwanger te worden immers wel verstoord worden door een verkeerde inname. Daarnaast is het verstandig om te bepalen of je door middel van voeding de stoffen toegediend krijgt of ondersteuning krijgt van de voedingssupplementen.

Hoe maak je een wortel smoothie?

Een wortel smoothie kun je makkelijk maken, hoe je een wortel sapje maakt wordt gemakkelijk voor gedaan in onderstaande video 🙂

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie