Voedingssupplementen om zwanger te worden

Supplementen om zwanger te worden

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo zijn er veel vrouwen die bij een eerste poging al zwanger raken, maar ook vrouwen die er jaren mee kampen voordat ze het blije nieuws kunnen vertellen aan vrienden en familie. Daarbij zijn er veel factoren in ons leven die het niet eenvoudig maken om natuurlijk zwanger te worden en is onvruchtbaarheid een veel voorkomend probleem. Vooral laatstgenoemde is niet eenvoudig om te behandelen, waardoor er gekeken moet worden naar andere mogelijkheden. Zo zijn er verschillende supplementen om zwanger te worden bevorderen. Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies welke je kunt gaan gebruiken.

6 Vruchtbaarheid supplementen

Voedingssupplementen versterken de vruchtbaarheid

Voordat er gekeken wordt naar welke voedingssupplementen zwanger worden bevorderen, moet er eerst gekeken worden naar wat deze supplementen zijn. Deze supplementen kunnen de gezondheid verbeteren, waardoor het voortplantingssysteem versterkt wordt. Het zijn daarom specifieke geneesmiddelen of stoffen die de vruchtbaarheid kunnen verhogen. In tegenstelling tot gewone medicatie bevatten deze over het algemeen mineralen, vitamines, aminozuren en kruiden. Alles is hierdoor natuurlijk en jouw lichaam wordt als het ware aangemoedigd om weer op de juiste manier te gaan werken. De vruchtbaarheidssupplementen zijn voor zowel vrouwen als mannen beschikbaar, zodat er altijd gewerkt kan worden aan een natuurlijke zwangerschap.

supplementen zwanger worden

Verschillende soorten supplementen te verkrijgen

Er zijn verschillende voedingssupplementen die zwanger worden bevorderen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar foliumzuur, bètacaroteen, vitamine D, Omega 3, vitamine C en vitamine E. Over het algemeen doen vitaminen het goed voor jouw lichaam. Vitaminen zijn nodig om een gezonde leefstijl te creëren. Het wordt daarom aangeraden om ook een gezondere leefstijl aan te nemen. Echter kun je dit vaak aanvullen door middel van de supplementen, zodat jouw lichaam altijd de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. De overige supplementen heeft jouw lichaam ook nodig om een goede werking te hebben. Als blijkt dat jouw lichaam deze bouwstenen niet geheel zelf aanmaakt of te snel weer afbreekt, kun je dit dus aanvullen met de supplementen.

Letten op de bijwerkingen van de supplementen

Voedingssupplementen die zwanger worden bevorderen komen dus in verschillende vormen en maten. Je moet daarom goed gaan kijken of deze het juiste effect kunnen hebben of dat je toch naar andere opties moet gaan kijken. De natuurlijke producten in de supplementen kunnen geen kwaad voor jouw lichaam en je hebt er ook geen recept voor nodig. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de supplementen niet geheel veilig zijn voor jouw lichaam. Ze kunnen namelijk wel bijwerkingen hebben, zoals allergische reacties of een wisselwerking met andere medicatie die je op dat moment gebruikt. Je moet daarom goed weten welke stoffen je inneemt en hoeveel je ervan mag nemen.

Supplementen

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in acht nemen

Let daarom altijd op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid, zodat je geen te grote dosis inneemt. Ze kunnen namelijk niveaus van bepaalde vitamines of minderalen omhooghalen, waardoor andere werkingen van het lichaam niet meer op de juiste manier werken. Ook is het niet verstandig om meerdere supplementen door elkaar te gebruiken, omdat er dan chemicaliën gevormd worden die het lichaam weer kunnen beschadigen. Let daarom altijd goed op dat je de symptomen leert herkennen en bij de eerste bijwerkingen stopt met het nemen van de supplementen. De voedingsstoffen die zwanger worden beïnvloeden moeten immers jouw gezondheid verbeteren in plaats van verslechteren, omdat hierdoor de vruchtbaarheid ook niet verbeterd wordt.

Bespreken met de arts

Het kiezen voor de voedingssupplementen om zwanger worden te bevorderen is dus niet zo eenvoudig als je in eerste instantie zou denken. Je moet met veel zaken rekening houden en er voornamelijk voor zorgen dat je jouw gezondheid gaat verbeteren. Raadpleeg echter te allen tijde een arts voordat je de supplementen tot je gaat nemen, zodat je weet welke effecten het kan hebben in combinatie met andere medicatie. Een arts kan jou precies vertellen wat er nodig is en wat überhaupt mogelijk is in combinatie met de medicijnen die je toegediend krijgt gedurende de dag. Zo voorkom je dat er nog meer bijwerkingen komen.

voedingssupplementen

Op een natuurlijke manier zwanger worden

Vergeet daarbij niet om altijd gezond te leven. De vruchtbaarheid kan immers alleen verbeteren wanneer je een goede gezondheid hebt. Combineer daarom de voedingssupplementen met een gezond dieet en een betere levensstijl, zodat je er zeker van bent dat je alles hebt gedaan om zwanger te kunnen worden. De voedingssupplementen die zwanger worden bevorderen kunnen in dit geval alleen maar voordelen opleveren en helpen jou bij de aanmaak van de stoffen die je nodig hebt om de vruchtbaarheid te verbeteren. Hierdoor kun je wellicht toch op een natuurlijke wijze zwanger worden.

De vriendelijkste zwangerschapstesten & ovulatietesten van Nederland, Friendly Test. Friendly Test is opgericht door Laura & Jurriën van Niet vanzelf zwanger, dezelfde of zelfs betere kwaliteit dan andere testen alleen een stuk vriendelijker! ♡ Via onze website krijg je altijd 5% korting op ons gehele assortiment!

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Lieve reacties zijn altijd welkom!

2 Replies to “Supplementen om zwanger te worden”

  1. Fijn artikel! Zelf vond ik het altijd moeilijk om te weten welke vitamines juist nodig waren omdat er zoveel informatie is op het internet, dus ben ik uiteindelijk gesetteld voor een multivitamine omdat ik dan zeker weet dat ik toch van alles een beetje binnen heb (en foliumzuur natuurlijk). Het is deze van Flinndal (https://www.flinndal.nl/multivitaminen/multi-puur-natuur), die ik zeker zou aanraden, en compleet plantaardig ook als dat interessant voor je is! 

     Ik ben er super tevreden van alleszins.
    Groetjes,

    Els

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 12 =

Laura Kwint

Ho, Wacht! Ik wil je wat vertellen..

Wist jij dat ik een platform opgericht heb speciaal voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen? De community is volledig gratis en beschikt over een openbaar forum en besloten groepen. Kom in contact met lotgenoten en praat in vertrouwen over je emoties en leer nieuwe mensen kennen!