Rugzak meest populair onder scholieren, maar jij wilt er ook wel een

Rugzakken zijn populair. Niet alleen bij scholieren. Steeds vaker wordt de rugzak ook door werkenden gedragen richting kantoor. Dat vraagt om een grote diversiteit. En die is er! 

Maar liefst zeventig procent van alle scholieren draagt een rugzak. Dat is niet voor niets. Rugzakken dragen heel comfortabel en ze zijn er in alle soorten en maten. Van sportief tot stijlvol chique en van Scandinavisch minimalistisch tot Frans frivool. Het is de reden dat het niet bij scholieren alleen blijft. Steeds meer mensen kiezen voor een rugzak voor naar kantoor of om bijvoorbeeld hun laptop mee te nemen naar klanten. 

Laptoptas in de vorm van een rugzak

Zo’n laptoptas in de vorm van een rugzak doet prima dienst, mits er in die rugzak een gewatteerd laptopvak zit zodat de laptop veilig kan worden opgeborgen. Het vak sluit veelal met een rits of met klittenband zodat de computer niet kan gaan schuiven. Daarnaast past er in zo’n laptoptas nog veel meer dan alleen die laptop. Dossiers, flesjes water, kladblokken, sleutels en smartphone, voor elk item is er wel een apart compartiment. 

Van duurzame rugzakken tot vegan exemplaren

De modellen zijn eindeloos. In duurzaam leer of gemaakt van gerecyclede petflessen. Vegan door middel van het gebruik van PolyUrethaan (PU) of zelfs riet of rotan. Het is er allemaal. En er is zoals gezegd een groot aantal leren laptoptassen, in de vorm van een rugzak of een schouder- of crossbodytas. Leer kan zeker ook duurzaam genoemd worden omdat het de tand des tijds kan weerstaan, mits er voor een goede kwaliteit leer wordt gekozen. In dat geval wordt het leer steeds meer soepel en gaat het er niet alleen doorleefder maar ook fraaier uitzien. Daar hoeft geen vintage sausje overheen. Het materiaal zelf doet het werk. 

Rugzak kind in de formaten s, m en l

Terugkomend op de jeugd zijn er tegenwoordig ook volledige tassencollecties gemaakt voor kinderen, van de jongste tot wat oudere kinderen. De kinderrugzak is misschien wel het meest populair. Verkrijgbaar in maten s, m en l. Dat is belangrijk omdat een te grote rugzak niet verstandig is. De rug van een kind in de groei is kwetsbaar. Ergotherapeuten adviseren dan ook dat een rugzak kind niet zwaarder zou moeten zijn dan tien procent van het totale lichaamsgewicht van een kind. Een advies dat niet voor niets wordt gegeven, want jaren geleden werden de rugzakken voor vooral scholieren veel te zwaar. Men dacht dat een en ander opgelost zou zijn met de komst van laptops en kluisjes op school om boeken in te bewaren, maar nog altijd worden er te zware tassen geconstateerd. Iets om als ouder alert op te zijn. 

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie