Een rondreis door Nederland maar dan wel op jouw manier

Ben je gestart met een fertiliteitstraject, dan wil je er misschien wel even tussenuit maar tegelijk niet te ver weg. Een rondreis door Nederland geeft je de flexibiliteit die jij wil. Je bepaalt zelf hoe lang je tripje wordt, waar je heen gaat en waar je slaapt.

Heb je tussendoor behandelingen of onderzoeken, dan kun je je reis ook in delen plannen. Wanneer er mooi weer verwacht wordt, bijvoorbeeld.

Wandelen, fietsen, zeilen of gewoon een terrasje?

Nederland heeft veel moois en er is veel te doen. Daardoor kun je altijd een reis op maat maken. Wij geven je een paar leuke ideeën aan, en jij bepaalt wat je gaat doen. En of je nu van een actieve vakantie houdt, of juist wil uitrusten? Het is in elk geval tijd voor het inpakken van je schoudertas dames!

Het hart van Nederland

Midden in Nederland ligt het Veluwse dorp Lunteren waar je de steile wanden van de Goudsberg beklimmen maar ook prehistorische akkertjes, eeuwen oude potten of de boerderij uit de ijzertijd kunt bezoeken. De Veluwe leent zich natuurlijk perfect voor een fietstochtjes of een heerlijke wandeling. En ga je naar de romantische orangerie van Landgoed Schaffelaar kun tijdens de koffie, lunchen of een drankje in de middag heerlijk bijkomen.

Lekker binnendoor

Vermijdt de grote wegen maar kies eens de kleine landweggetjes. Vanuit Lunteren kun je via Voorthuizen en de Puttense en Ermelose bossen zo binnendoor naar Harderwijk rijden. In het centrum van Harderwijk zijn diverse gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes te vinden. Heb je genoeg uitgerust, dan kun je via de strakke polders van Flevoland naar het meer dan 5600 hectare moerasgebied van de Oostvaardersplassen. Hier spot je Konik paarden, edelherten en heel veel vogelsoorten. Ga je met de boswachter mee op stap, dan kun je ook nog eens The Big Five spotten… maar dan gewoon om de hoek dus. Makkelijke schoenen aan en je fanny pack mee zodat je je handen vrij hebt om foto’s te maken.   

Marker wadden

Dwars over het water…

Ga je vanuit Lelystad naar Noord-Holland, dan kun je over de dijk en zie je waar ooit de Zuiderzee was. Wil je de Markerwadden bezoeken, doe dat dan eerst, want die zijn alleen vanuit Lelystad bereikbaar. Aan het einde van de dijk zie je het toeristische en historische Enkhuizen en heb je de keuze uit vele monumenten, heerlijke terrasjes en het geweldige Zuiderzeemuseum.

Een rondreis door Nederland maar dan wel op jouw manier

Strand of binnenland?

In het westen van Nederland zijn er natuurlijk niet alleen veel mooie dorpjes maar zijn een aantal ook nog gecombineerd met duinen en strand. Zoals het gezellige Schoorl of Callantsoog. Maar ook aan het Markermeer of IJsselmeer kun je heerlijk vertoeven. En via de afsluitdijk rij je zo Friesland binnen. Hier kun je alle elf steden van de gelijknamige schaatstocht bezoeken en er enkele pareltjes uithalen. Een must is natuurlijk begin- en eindpunt Leeuwarden. Waar je altijd meer dan ‘welkom’ bent. Gek op water? Dan kun ben je in Friesland op het juiste adres om te zeilen of (kite)surfen.

Dwingelderveld

Een oase van rust

Toe aan rust en natuur? Dan is het Nationaal Park Lauwersfeer een must. De stranden en de schoonheid geven je innerlijke rust. Overnacht je hier dan zie je bij een heldere nacht de mooiste sterrenhemel ooit. 

 

Zak je weer af, stop dan even bij Winsum, met zijn smalle straatjes en het prachtige Winsumerdiep, benoemd tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een plek om heerlijk met je schooltas dames aan de wandel te gaan is het Nationaal Park Drentsche Aa net onder Groningen. Maar ook het Zuidlaardermeer, de Drentse Boswachterij Gieten-Borger en Nationaal Park Dwingelderveld zijn de moeite waard. 

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie