Laatste controle ziekenhuis, op naar de verloskundige!

Op 31 augustus hadden we nog een controle en echo in het ziekenhuis. Op dat moment was ik 11 weken zwanger. Toch is het altijd weer spannend als je voor een controle of echo naar het ziekenhuis moet. Gelukkig mocht mijn man wel mee naar de controle in het ziekenhuis, dat is wel fijn om daar samen naar toe te gaan.

We moesten even een tijdje wachten in de wachtkamer, voordat we aan de beurt waren. Toen we eenmaal mee mochten met de fertiliteitsarts, gingen we gelijk door voor de echo. Dat is altijd wel even weer een spannend moment. Maar we hebben er allebei wel veel vertrouwen in dat het goed zit. En dan zien we ons kleine wonder. Het ziet er gelukkig allemaal goed uit, en de baby is al flink gegroeid vergeleken met een paar weken geleden.

Ook horen we voor de eerste keer het hartje kloppen. Wat een bijzonder moment om het hartje te horen kloppen. We krijgen een paar mooie echo foto’s mee. Omdat alles er goed uit ziet zoals het hoort, is dit voor ons de laatste keer in het ziekenhuis. We krijgen een verwijsbrief mee voor de verloskundige, met de gegevens over mijn zwangerschap.

Wat een fijn idee dat we nu niet meer naar het ziekenhuis hoeven. Dan kunnen we nu de periode van 3 jaar ziekenhuis afsluiten, en genieten van onze zwangerschap. Dat het na al die jaren wachten toch eindelijk heeft mogen lukken. Nu mogen we ons dus gaan aanmelden bij de verloskundige.

Genieten hier! ☀ Ondertussen ben ik 13 weken en 2 dagen zwanger. En begint mijn buik te groeien. Hoe langzaam de tijd…

Geplaatst door Nietvanzelfzwanger op Dinsdag 15 september 2020

Nu op naar de verloskundige

We hadden begin september nog 3 weken vakantie, en genieten hier heerlijk van. Ondertussen heb ik ons al aangemeld bij de verloskundige. En krijgen we een mail met een afspraak voor 22 september. We hebben dan ons intake gesprek. We moeten nog even geduld hebben, maar dat komt wel goed.

Voor we het weten is het alweer 22 september en hebben we de afspraak bij de verloskundige. Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten. In het intakegesprek worden ons vooral vragen gesteld. Als we klaar zijn met alle vragen, gaan we nog even naar het hartje luisteren.

De verloskundige kan niet gelijk het hartje vinden, daarom kijken we later met een echo. En daar zien we ons kleine wonder. Wat een verschil weer met 3 weken terug, de baby is alweer flink gegroeid. Gelukkig ziet het er allemaal goed uit. Maar het moment dat de verloskundige het hartje niet kan vinden, vind ik zelf wel even spannend. Want je weet natuurlijk maar nooit, het belangrijkste is dan om te proberen om rustig te blijven.

Ik moet nog even bloedprikken in het ziekenhuis, dit doen ze altijd standaard in de zwangerschap. We krijgen gelijk een afspraak mee voor de volgende controle en die is op dinsdag 20 oktober. En de de 20 weken echo is op woensdag 28 oktober. De 20 weken echo vind ik wel even spannend, omdat we er voor hebben gekozen om geen NIPT test te laten doen. Maar we zullen het vanzelf wel gaan zien hoe het gaat lopen. Voor nu gaan we vooral genieten van onze zwangerschap.

Praten over je kinderwens

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie