Hoe nu verder? We zitten bij de laatste 3%…

We zijn nu ruim 2,5 week verder nadat we het nieuws kregen dat er geen eicellen waren bevrucht. En nu is het woensdag 27 november en hebben we morgen alweer een afspraak in het ziekenhuis. De tijd gaat snel! Aan de ene kant ben ik benieuwd wat de Gynaecoloog te vertellen heeft. Wat de verpleegkundige 2,5 week geleden aan de telefoon vertelde was, dat we ons moesten gaan inlezen voor een ICSI behandeling. Dus ik ben heel erg benieuwd wat we morgen krijgen te horen.

We zullen het allemaal wel zien, wat en wanneer er weer iets gaat gebeuren in ons fertiliteitstraject. We hebben nu tenslotte de touwtjes niet meer in handen sinds we in het ziekenhuis lopen. En ik moet zeggen dat went ook wel weer, het is zoals het nu is. En kunnen we zelf niks veranderen aan de hele situatie. Hopelijk hebben we straks in het nieuwe jaar wel een keer goed nieuws!

Het evaluatiegesprek met ons behandelend arts

Vandaag is het donderdag 28 november en we hebben om 11.30 uur een afspraak bij de gynaecoloog. Met mijn man heb ik om 11.15 u afgesproken bij de hoofdingang van het ziekenhuis. We zijn mooi op tijd op de afdeling en kunnen nog even rustig zitten in de wachtkamer. Ik ben wel een beetje gespannen voor het gesprek, maar we zullen het zo wel horen. De gynaecoloog vertelt ons dat er niks mis is met de kwaliteit van de eicellen en de zaadcellen. Dat is positief nieuws gelukkig, dan moet het toch een keer gaan lukken.

ICSI intra cytoplasmatische sperma injectie

Percentages ICSI

Mijn man vroeg naar de statistieken met betrekking tot een ICSI behandeling. We krijgen dan te horen dat slechts maar 3% van de stellen, die binnenkomen bij het Isala Fertiliteitscentrum Zwolle. Doorgaan tot deze behandeling waarvan de slagingskans ongeveer 40% is.

Toen ik dat hoorde brak ik op dat moment, en werd ik emotioneel. Voor mijn gevoel komt het eindstation zo wel heel erg dichtbij. De gynaecoloog was de tissue box kwijt, en haalde een paar papieren doekjes voor me op. En vroeg of ik misschien behoefte had om met iemand te praten van de afdeling medische psychologie.

Zwangerschap percentage na ICSI
Je ziet per jaar een stijging, helaas een grafiek tot 2017. Ben benieuwd hoe die er nu uitziet!

Hierop vertelde ik dat ik daar geen behoefte aan had. Omdat we sinds kort een website/community aan het oprichten zijn voor lotgenoten. En dat ik blogs schrijf, om mijn emoties van me af te schrijven. Hierop krijg ik zoveel lieve en meelevende reacties, dit geeft mij kracht en hoop 🙂 (Dank jullie wel allemaal) Via ons platform wil ik andere vrouwen/stellen helpen door er juist wel over te praten. En om het taboe op vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken. Hierop volgend ging de gynaecoloog op onze website/community kijken. En kregen we een leuke en enthousiaste feedback. Daarna vertelde de gynaecoloog dat hij een app heeft gerealiseerd voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen. In deze app kun je hierover allerlei informatie vinden.


Android app downloaden

Vervolg evaluatiegesprek

Om nu weer even terug te komen op het gesprek met de gynaecoloog over ons behandelingstraject. We gaan nu in januari starten met onze ICSI behandeling, en ik moet zeggen dat voel wel goed. Even een maand niks doen en even tot rust komen. Ik krijg hetzelfde behandelschema als dat ik bij IVF heb gehad. We hebben een heel erg fijn gesprek gehad met de gynaecoloog, en voelden ons erg gehoord Dit geeft wel weer vertrouwen en hoop, dat onze kinderwens mag uitkomen. Dus, bij deze: bedankt voor het hele fijn gesprek dokter Teklenburg. 🙂

Medicijnen ophalen

Na het gesprek krijgen we de recepten mee voor de medicijnen en een labformulier om allebei even bloed te laten prikken. Ik heb weer een hele voorraad medicijnen meegekregen zoals: Gonal-F, Cetrotide, de pil, Progesteron kogels:), een pijnstiller en een lekker slaaptablet, en de Ovitrelle. Alle medicijnen die koel moet worden bewaard, weer in de groentelade gelegd. En de rest staat nog in het tasje op het aanrecht. Daar zal ik vanavond wel even een plekje voor zoeken.

Medicatie voor een vruchtbaarheidsbehandeling

Even tijd voor elkaar

Samen hebben we het er wel over gehad om de maand december niks meer te gaan doen qua vruchtbaarheidsbehandeling. Maar willen we het in december even rustig aan doen, en tijd voor elkaar nemen. Het komt nu ook allemaal niet meer aan op deze ene maand. In het nieuwe jaar starten we weer met frisse moed, en hopelijk komt onze wens dan wel uit.

Hoe nu verder? We zitten bij de laatste 3%...
Liefde & hoop (L)

Ook hebben we samen leuke dingen gepland voor december. We gaan even samen en met ons hondje Tiamo, lekker een paar dagen weg. We gaan in december even een paar dagen lekker naar Valkenburg. Even tijd voor elkaar, en even lekker niks hoeven. Even deze maand geen ziekenhuis, en alles een plekje geven. Toch is vergt een fertiliteitsbehandeling best veel van je als stel. En gaat het met ups en downs. Daarom vinden wij het belangrijk om tijd vrij te maken om samen leuke dingen te doen. En dat we zo herinneringen samen maken, waardoor we niet constant bezig zijn met onze kinderwens.

Het motto van mijn man

Ons motto is: Het komt goed, ook al komt het niet goed. Ook als het niet goed komt, komt het goed. Op het moment gelooft mijn man hier meer in dan dat ik er in geloof. Maar dat komt morgen wel weer, alles moet weer even landen. En dan gaan we er weer voor, proberen om toch positief te blijven.

En ik voel me op dit moment wisselend bewolkt, met hier en daar een GROTE bui :). Maar het belangrijkste is dat we er voor elkaar zijn en dat we samen sterk zijn!

Hoe nu verder? We zitten bij de laatste 3%...

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie