Onze tweede embryo terugplaatsing

En dan kunnen we eindelijk weer verder met ons traject! Het heeft allemaal even geduurd voordat we weer verder mochten met ons traject. Door het coronavirus heeft het allemaal even een paar maanden stil gelegen. Maar ook daar hebben we ons wel weer doorheen geslagen.

En als ik heel eerlijk ben, vond ik de ´verplichte´ rust ook wel even fijn. Zo hadden we echt even de tijd om weer even bij te komen van de vorige mislukte terugplaatsing. Even weer samen opladen voor onze volgende terugplaatsing, en heerlijk wandelingen maken samen met onze kleine vriend Tiamo.

Dit bericht bekijken op Instagram

Heerlijk een eind gewandeld met onze kleine vrolijke vriend! ❤️ Hopelijk krijgen we morgen goed nieuws, dat ons embryo goed ontdooit is.. Spannend allemaal weer, maar we hopen op het beste! 😊 🍀 ♡ ♡ ♡ ♡ #vruchtbaarheid #isala #vruchtbaarheidsproblemen #moeilijkzwangerworden #nietvanzelfzwanger #ivfsupport #ivfcommunity #ivfpregnancy #ivfbaby #ivficsi #ivfjourney #ivfsucces #zwanger #zwangerschap #fertiliteitstraject #fertiliteitsproblemen #fertiliteit #kinderwens #hormonen #emoties #wensmama #hope #geloof #liefde #love #icsibaby #alszwangerwordennietlukt #icsi #icsijourney

Een bericht gedeeld door Kinderwens ♡ IUI ♡ IVF ♡ ICSI (@nietvanzelfzwanger) op

Nog even geduld..

Eind mei/begin juni waren ze weer op kleine schaal begonnen in het Isala fertiliteitscentrum. Mijn cyclus liep toevallig ook precies goed, en had ik op 2 juni een positieve ovulatie test. Dus toch maar een gokje gewaagd en gebeld, of we konden komen voor een terugplaatsing. Helaas ging dat toen niet door, omdat de planning vol was. Wat natuurlijk heel logisch is als ze weer op kleine schaal zijn begonnen. De verpleegkundige gaf aan dat ze ons wel op de lijst konden zetten voor de volgende cyclus, dat zou eind juni/begin juli zijn.

Daar gingen we zeker mee akkoord, even balen maar het is natuurlijk niet anders. We zijn allang blij dat het de volgende maand wel kan. Dus genieten we nog even van de rust. En voor we het weten is het weer zover en kunnen we verder met ons traject.

Never let the things you want,

Nieuwe cyclus

De weken vliegen voorbij, en voor we het weten begint mijn menstruatie weer. Wel later dan dan dat we hadden verwacht. Mijn cyclus was afgelopen maanden iedere keer 24 dagen, en nu was het ineens 28 dagen. Doordat het deze keer later kwam, hadden we toch stiekem weer hoop. Ook al neem je jezelf voor ´ach het zal wel niet´, heb je aan de andere kant toch ook weer de hoop. En eigenlijk blijft dat elke maand wel terug komen, die spanning rondom mijn menstruatiecyclus.

We waren op de planning gezet voor week 26, maar omdat mijn menstruatie later pas kwam. Had ik even contact opgenomen met het fertiliteitscentrum, dat we deze week nog niet de eisprong verwachten. Zo is er weer een plekje vrij voor iemand anders. Voor ons nog even 1,5 week wachten en hopelijk krijgen we dan onze tweede terugplaatsing.

Ovulatietesten

Vanaf zondag 28 juni ben ik in de ochtend begonnen met de ovulatietesten. Op zondag zie ik al een heel licht streepje verschijnen bij de test streep. De eisprong zit er dus aan te komen, maar de het streepje te zien op de ovulatietest duurt dit nog wel een paar dagen. Op maandagmorgen doe ik maar weer een ovulatietest en het teststreepje is al veel donkerder dan gisterochtend.

Ik heb maandag een dagdienst, maar besluit toch om maar even contact op te nemen met het fertiliteitscentrum. Ik mag vandaag ook al gelijk langs komen voor een echo, om te kijken hoe het ervoor staat. Mijn man mag helaas niet mee naar binnen door het coronavirus, dus die wacht even in de auto. Binnen 10 minuten ben ik alweer klaar, en krijg ik een afspraak voor morgenochtend. Om nog even een echo te maken, en moet ik morgenochtend nog even een ovulatietest doen.

Op dinsdagmorgen 30 juni doe ik nog een ovulatietest, en de test streep is weer veel donkerder dan de dag ervoor. Ik heb weer een afspraak staan in het fertiliteitscentrum voor een echo. Gelukkig ziet alles er goed uit, en krijgen we zoals het nu allemaal lijkt op zaterdag 4 juli onze tweede embryo terugplaatsing. Ik krijg nog 1 Pregnyl spuit mee, en deze mag ik vandaag nog toedienen. Deze zorgt ervoor dat de eisprong wordt opgewekt, zodat dit goed samen valt met de terugplaatsing. (zie onderstaande video:$)

Vrijdag 3 juli worden we in de middag gebeld of ons embryo goed is ontdooit. Dat is weer een hele spannende dag, en ben er ook wel behoorlijk zenuwachtig voor. Gelukkig ben ik die dag aan het werk, dus heb ik voldoende afleiding. Vroeg in de middag wordt ik al gebeld, en hebben ze voor ons goed nieuws! Ons embryo is goed ontdooit, en dat betekend dus dat de terugplaatsing morgenmiddag doorgaat.

Er valt weer een hele last van mijn schouders af, wat een opluchting! Ik bel gelijk mijn man op om het goede nieuws te melden. We hebben een afspraak gekregen voor zaterdag 4 juli om 13:45 uur. En mijn man mag gelukkig ook bij de terugplaatsing aanwezig zijn.

Onze tweede terugplaatsing

Spannend, vandaag hebben we onze tweede terugplaatsing. We gaan op tijd weg van huis, zodat we lekker rustig aan kunnen doen. Onderweg nog maar even wat water drinken, omdat je voor een terugplaatsing een gevulde blaas moet hebben. We zijn iets te vroeg voor de afspraak, dus wachten we nog maar even in de auto.

Als we naar binnen gaan merk ik dat ik toch ineens heel nodig moet plassen. En ga toch maar even naar het toilet..iets met spanning en toch wat teveel gedronken? Gelukkig hebben we nog even de tijd, en kunnen we rustig aan doen. Als we in de wachtkamer zitten drink ik nog maar een paar slokjes water.

En dan worden we geroepen, we mogen (gelukkig met zijn tweeën) de behandelkamer binnen komen. Ter controle worden onze geboortedatums gevraagd als dubbelcheck. Mijn man had hier niet zo rekening mee gehouden, dus moet even nadenken wat zijn geboortedatum ook al weer was. Wat wel even een grappig moment is. Dan wordt ons verteld dat ons embryo 16-cellig is, wat natuurlijk goed nieuws is. Want bij ontdooiing was embryo 8-cellig. Een sterk embryo dus, en van goede kwaliteit. Hopelijk blijft deze goed plakken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vanmiddag een terugplaatsing gehad van een mooi 16 cellig embryo! (Compactie) 😍 Nu gaan de 2 spannende wachtweken in, hopelijk blijft deze plakken! 🍀 ♡ ♡ #Vruchtbaarheid #isala #vruchtbaarheidsproblemen #moeilijkzwangerworden #nietvanzelfzwanger #ivftraject #ivf #ivfsisters #ivfjourney #ivfsucces #zwangerworden #zwanger #zwangerschap #fertiliteitstraject #fertiliteitsproblemen #fertiliteit #kinderwens #hormonen #emoties #wensmama #hope #geloof #liefde #love #ongewenstkinderloos #ovulatie #mindset #alszwangerwordennietlukt

Een bericht gedeeld door Kinderwens ♡ IUI ♡ IVF ♡ ICSI (@nietvanzelfzwanger) op

En dan gaan nu de twee spannende wachtweken in! We zullen wel gaan zien hoe het allemaal gaat lopen. Maar staan we er toch heel positief in, hopelijk gaat dit embryo ons verder brengen!

hopelijk blijft embryo deze keer plakken

GezondheidGezondheid

2 gedachten over “Onze tweede embryo terugplaatsing”

Plaats een reactie