De eerste echo van mijn zwangerschap

Nadat we op 17 juli een positieve zwangerschapstest in handen hadden, moesten we nog ruim 3,5 week wachten op de eerste echo. Weer een spannende tijd, maar die 3,5 week komen we ook wel door. Wel merk ik dat we het allebei nog een beetje onwerkelijk vinden. Maar dat is ook niet zo gek, na 5 jaar te bezig te zijn om zwanger te worden.

De eerste echo stond gepland op donderdag 13 augustus. We hebben er allebei een goed gevoel over en hebben er veel vertrouwen in dat het allemaal goed is. Alleen is het wel fijn als we straks ook de bevestiging krijgen dat het ook echt zo is!

Tussentijds afleiding zoeken

Gelukkig hebben we genoeg leuke dingen gepland staan, dus hebben we genoeg afleiding. Ook hebben we nog ruim 2 weken vakantie, dus kunnen we lekker doen waar we zelf zin aan hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

De afgelopen dagen zijn we heerlijk aan het genieten van het mooie weer ☀, nog 2 nachtjes slapen en dan hebben we de eerste echo! Weer even een spannend moment, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed gaat! 💕🍀 ♡ ♡ ♡ ♡ #vruchtbaarheid #isala #vruchtbaarheidsproblemen #moeilijkzwangerworden #nietvanzelfzwanger #ivfsupport #ivfcommunity #ivfpregnancy #ivfbaby #ivficsi #ivfjourney #ivfsucces #zwanger #zwangerschap #fertiliteitstraject #fertiliteitsproblemen #fertiliteit #kinderwens #hormonen #emoties #wensmama #hope #geloof #liefde #love #icsibaby #alszwangerwordennietlukt #icsi #icsijourney

Een bericht gedeeld door Kinderwens ♡ IUI ♡ IVF ♡ ICSI (@nietvanzelfzwanger) op

Zo gaan we nog een keer varen met mijn broer en schoonzus, en daarna samen lekker barbecueën. En genieten we van het mooie warme weer, heerlijk die zomerse dagen! Ook zijn we ondertussen aan het kijken voor een andere auto. En vinden we een super mooie auto, dus besluiten we deze te kopen. En voor we het weten is het 13 augustus (2020), en hebben we de eerste echo gehad.

De eerste echo

En toen was het alweer zover, de dag dat we onze eerste echo zouden krijgen. We zijn allebei ontzettend zenuwachtig en gespannen als we eenmaal onderweg zijn naar Zwolle. We zouden van te voren nog even wat spulletje halen bij de Ikea, maar het is zo druk dat we besluiten niet de winkel in te gaan. Stel je voor dat we te laat zouden komen bij onze eerste echo :O 

Hierdoor zijn we wel erg vroeg om al naar het fertiliteitscentrum te gaan. We besluiten om de auto alvast wel te parkeren, en even een eindje te gaan wandelen. Hopelijk worden we hier wat ontspannen van, maar helaas heeft het weinig effect haha. We blijven allebei zenuwachtig en hopen dat het snel 10:45 uur is.

Als we eenmaal het fertiliteitscentrum binnen lopen, moeten we allebei even gauw naar het toilet. En daarna meld ik ons aan bij de balie, en kunnen we plaatsnemen in de wachtkamer. Hier moeten we nog even wachten, voordat we worden opgehaald.

Als we de behandelkamer binnen lopen, zegt de fertiliteitsarts ´Laten we maar gelijk even een echo maken, daar zullen jullie wel aan toe zijn´. Dus gaan we gelijk een echo maken, wat een spanning voel ik op dat moment.

En toen was daar het moment dat we ons kleine wondertje zagen, met een mooi kloppend hartje. Wat was dit een emotioneel en super mooi moment tegelijk. Een onbeschrijfelijk gevoel, het is echt waar. We gaan samen een kindje krijgen, iets waar we ruim 5,5 jaar voor hebben gestreden. En nu mag het eindelijk in vervulling gaan. We kunnen het filmpje de hele dag door wel bekijken. Wat zijn we ontzettend blij en opgelucht dat ons kleine wonder het goed doet.

https://www.youtube.com/watch?v=JyPdI9equdY&feature=youtu.be

En zo wordt er aan het einde van de middag een prachtige bos bloemen afgeleverd, wat ontzettend lief! In de avond komen mijn broer en schoonzus nog even gezellig langs, en hebben ze 2 cadeautjes meegebracht. Een te schattig pakje+mutsje+sokjes, en een super leuk 9 maanden boek, waar je van alles in op kan schrijven en vragen kunt beantwoorden hier zal ik later nog eens een blog over schrijven 🙂 . Super leuk en lief! Dank jullie wel!!!!!

Bedankt voor die bloemen!
Wat een prachtige bos he?
Zo lief eerste pakje en een 9 maanden boek
Zo lief dankjewel (L)

Onze tweede echo

We mogen nu over 3 weken weer komen voor een echo, deze zal plaatsvinden op maandag 31 augustus. We kijken er weer naar uit om naar ons kleintje te kijken! Zoals het nu lijkt is dit de laatste echo in het ziekenhuis, en mogen we ons daarna aanmelden bij de verloskundige. We worden dus na ruim 2 jaar “ontslagen” uit het ziekenhuis.

Volg ons op facebook, like de pagina!

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie