35 weken zwanger: Hoe gaat het nu?

Ondertussen ben ik alweer 35 weken zwanger na ons ICSI traject. En vinden allebei dat de tijd ontzettend snel gaat. Ondanks dat we nu weer in een lockdown zitten, gaat de tijd wel door. Eigenlijk een bijzondere en bizarre periode. Maar ondanks dat maken we er het beste van! Ook is het alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven en gedeeld.

27 weken zwanger

Rond kerst en oud en nieuw hebben we alvast wel de muur van de babykamer een kleurtje gegeven. En hebben we de commode, het bedje en de schommelstoel samen in elkaar gezet. Dus het meeste ´grote´ werk is wel gedaan. Als de badkamer klaar is, dan ga ik beginnen met het klaarmaken van de babykamer. Als de meubeltjes zo in elkaar staan dan begint het toch wel heel echt te lijken allemaal. Dit hadden wij een jaar geleden niet durven hopen, dat het ooit zover mocht komen.

We zijn er nu wel helemaal klaar voor dat we in maart 2021 ons eerste kindje gaan krijgen. En dat komt steeds dichterbij, we kunnen niet meer wachten. We zijn allebei ook ontzettend benieuwd of het een jongen of meisje is. Maar het belangrijkste voor ons is, dat het kindje gezond is.

We hebben gelukkig alles al in huis, dat geeft natuurlijk ook weer een stukje rust. En zijn er nu helemaal klaar voor. De babykamer is helemaal klaar, en alles is al schoongemaakt en opgeruimd. Samen met mijn moeder heb ik de babykamer schoongemaakt en de commode ingepakt met alle spullen.

babykamer is klaar

Mijn zwangerschap verloopt goed en ik mag zeker niet klagen. En tuurlijk heb ik ook wel last van een aantal zwangerschapskwaaltjes. Maar die neem ik voor lief, en neem het zoals het is. Dan maar een stapje terug en wat rustiger aan doen.

Vanaf 19 weken voel ik ons kindje erg goed en veel bewegen. En dat is nu nog precies hetzelfde. Een mooi en bijzonder gevoel. We zijn samen één keer naar haptonomie geweest, hier leer je hoe jij en je man contact kunnen maken met de baby. Hier reageerde ons kindje erg goed op! Helaas was dit maar één keer want door de corona ging dit ook niet meer door. Dat vonden we allebei wel erg jammer, maar het is niet anders. 

Op onderstaand filmpje kun je zien hoe je contact kunt maken met je baby. Ik zal hier de volgende keer wat meer over uitleggen en er een blog over schrijven. Over hoe je contact kunt maken met de baby in je buik.

Morgen ben ik alweer 35 weken zwanger en kunnen we gaan aftellen! Het komt nu toch wel heel dichtbij allemaal. Ik moet nu nog 4 dagen werken en dan heb ik heerlijk verlof. Alles is klaar voor de komst van de baby. Dus kan ik straks lekker rustig aan doen en gaan genieten van mijn verlof. We zijn er helemaal klaar voor, ook onze kleine vriend Tiamo kijkt er uit naar de komst van de baby!

35 weken zwanger: Hoe gaat het nu?
Tiamo legt zijn kopje op mijn buik 🙂

Ondanks alles vliegen de weken voorbij, en moet ik vanaf volgende week elke week voor controle naar de verloskundige. Ook hebben we volgende week weer een echo, hopelijk mag mijn man dan wel mee! Dat zouden we allebei wel erg leuk vinden, we hopen dat dit gewoon kan.

Omdat we al zoveel ziekenhuis hebben gezien tijdens ons traject, hebben we er voor gekozen om thuis te bevallen. Lekker in je eigen omgeving, dat lijkt me wel erg fijn. En moeten we toch naar het ziekenhuis, dan is dat ook prima. Eigenlijk sta ik er heel er open in, en laat het gewoon op me afkomen. We zullen allemaal wel gaan zien hoe het gaat.

GezondheidGezondheid

1 gedachte over “35 weken zwanger: Hoe gaat het nu?”

Plaats een reactie