De 20 weken echo

En toen was het alweer zover, de 20 weken echo. Ik blijf het bizar vinden hoe snel de tijd nu ineens gaat, en dat ik dus alweer bijna 20 weken zwanger ben. De weken vliegen voorbij en we zitten dus ondertussen alweer bijna op de helft van mijn zwangerschap.

We hebben op 28 oktober de 20 weken echo. Wel weer even een spannend moment vind ik zelf. We hebben er namelijk voor gekozen om geen NIPT-test te laten doen. We proberen er zo positief mogelijk in te staan, en hebben er allebei vertrouwen in dat het goed zit. Maar ondanks dat we er vertrouwen in hebben, blijft dit wel weer even een spannend moment.

We hebben vandaag om 14:00 uur een afspraak voor de 20 weken echo. We hebben vandaag allebei vrij, dus kunnen even lekker rustig aan doen.

De echo

En dan is het zover, we gaan beginnen met de 20 weken echo. Wat is de baby alweer gegroeid vergeleken met de vorige keer, wat natuurlijk een goed teken is. Bijzonder om zo’n 20 weken echo mee te mogen maken.

De echoscopist legt alles van tevoren uit wat de bedoeling van de 20 weken echo is. We mogen tijdens het eerste gedeelte van de 20 weken echo niet filmen of foto’s maken. En dan gaan we beginnen met de echo. Alles wordt rustig uitgelegd, en er wordt ook echt de tijd voor genomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kinderwens ♡ IUI ♡ IVF ♡ ICSI (@nietvanzelfzwanger)

Alles wat we bekijken, krijgen we ook een uitleg hierover. Wat ontzettend fijn dat alles rustig wordt uitgelegd, en dat hier ook echt tijd voor wordt gemaakt. De baby wil niet echt meewerken tijdens de echo, en draait geregeld even een andere kant op. We kunnen zo wel zien van wie de baby de bewegelijkheid heeft. De baby lijkt wel een kopie van mijn man haha, die is ook altijd in beweging.

De echoscopist probeert nog een foto te krijgen van het profiel van de baby, van de zijkant. En dan zegt de echoscopist: Ah moet je nou kijken, echt een doppie neus. We moeten hier allebei hard om lachen, want ik zeg altijd tegen mijn man dat hij een dopjes neus heeft. Ze zegt dat ze daar niet over kan oordelen in verband met het dragen van een mondkapje.

https://www.youtube.com/watch?v=k4OJxqhLhss

Gelukkig ziet alles er goed uit, alles zit erop en aan! Dat is zeker fijn, dat alles goed is met de baby. En dat alles werkt zoals het zou moeten werken, weer een geruststelling. Vanaf het begin hebben we tegen elkaar gezegd, dat we het geslacht van de baby niet willen weten. Het belangrijkste voor ons is dat de baby gezond is, en dat het ons niet uitmaakt of het een jongen of meisje is. Dus we moeten nog eventjes geduld hebben voordat we weten of het een jongen of meisje is.

Maar dat maakt de verassing alleen maar leuker! Je kunt tegenwoordig genoeg kleding en andere spulletjes kopen in neutrale kleuren. Dus we dromen nog even verder over wat het geslacht van de baby is.

Ondertussen ben ik vandaag 27 weken zwanger, en gaat alles tot nu toe gelukkig goed.

27 weken zwanger

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie