Hoe nu verder met Niet Vanzelf Zwanger

Het is een tijdje stil geweest op zowel Instagram/facebook als op de website. Eigenlijk wist ik even niet zo goed meer wat ik nu precies moest gaan posten of schrijven nu we in verwachting zijn. Ik liep hierin een beetje vast, en had eigenlijk ook niet zo heel veel inspiratie. Want waar wil ik nu juist wat over schrijven en wat wil ik delen op Instagram.

We hebben bijna een jaar geleden Niet Vanzelf Zwanger opgericht met als doel meer openheid te krijgen over vruchtbaarheidsproblemen en de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen die daarbij horen. Ik heb hier zelf ook ontzettend veel aan gehad, om er open over te zijn. En ons verhaal van me af te schrijven doormiddel van blogs. En door ons verhaal juist van me af te schrijven heeft dat me enorm geholpen. En kon ik er dus ook makkelijker mee omgaan en het een plekje geven.

De laatste weken heb ik vooral nagedacht over wat we nu precies met Niet Vanzelf Zwanger willen gaan doen. En wat willen we precies wel gaan delen en wat juist niet? Daarbij kunnen we ook heel goed jullie hulp gebruiken. Niet vanzelf zwanger moet een platform worden van ons allemaal. Heb je ideeën, laat het ons weten via een reactie!

Wat wil ik gaan delen op social media?

Daar heb ik wel even over moeten nadenken. Ik wil vooral proberen om anderen te helpen en om te proberen positief in een vruchtbaarheidstraject te staan. En ik weet als geen ander hoe moeilijk en lastig dat is, en ook dat het niet altijd werkt. Maar uit mijn eigen ervaringen weet ik als geen ander hoe je hier mee kunt om gaan. En wat juist wel helpt en wat niet. Maar dat het ook goed is als je niet altijd even positief kunt blijven. Ook dan is het goed om daar even aan toe te geven, en vervolgens weer de positieve kant te zien.

Wat plaatsen op social media

In de toekomst willen we meer gaan doen om anderen te helpen, coachen en trainingen aanbieden. Maar hier gaan we nog mee bezig. Alles op zijn tijd, en dan komt het goed. We weten samen mijn man en ik, wat we precies willen gaan doen. Alleen moeten we nog verder gaan uitwerken, hoe we het precies voor ons zien.

Lang getwijfeld of ik ook persoonlijke dingen wil gaan delen van ons leven en zwangerschap. Ik weet hoe het voelt als je aan de andere kant staat, en veel dingen ziet en leest over zwangerschappen. Daarom twijfelde ik ook of ik dan wel iets wil gaan delen over onze zwangerschap. En persoonlijk vind ik dat ook dat juist wel mag worden gedeeld! Want waarom mogen er wel dingen worden gedeeld die niet goed zijn gegaan? En waarom mogen er geen dingen worden gedeeld die positief zijn?

Ten eerste is het niet zo dat ik continue dingen ga posten over mijn zwangerschap. Maar ik vind wel dat het erbij hoort en zeker dat het er ook mag zijn. Want waarom zou je na jaren bezig te zijn geweest in een fertiliteitstraject, niet de positieve kant hiervan mogen delen? Het is niet mijn doel om andere vrouwen jaloers te maken, dat het bij ons nu wel gelukt is. Maar meer als van hoop, dat het echt wel goed kan komen.

En ook weet ik als geen ander hoe lastig het is om hiermee om te gaan. Maar als ik een zwangerschapsaankondiging voorbij zag komen bij andere vrouwen, die net als ik jaren bezig zijn in een fertiliteitstraject. Gaf mij dit juist hoop en stond ik zelf positiever in ons traject. Hoe mooi is het dat na jaren bezig te zijn geweest in een fertiliteitstraject, het dan eindelijk lukt! En wat heb je aan de gedachte ‘zij wel, en ik niet’, ik snap de gedachte best. Maar vergeet niet dat ‘zij’ ook bezig is geweest met een fertiliteitstraject en ook de pijn, het verdriet, de teleurstellingen kent.

HELLUPP
HELLUP ONS MET IDEEËN!!

Inspiratie op doen

Nu wil ik graag weer wat nieuwe inspiratie opdoen, en heb ondertussen al wel wat ideeën opgedaan. Maar nou was mijn vraag aan jullie: Wat zouden jullie graag meer willen zien of lezen?  Ik hoop zo nog meer inspiratie op te kunnen doen, en dit verder te kunnen uitwerken. Laat je mij in een reactie onderaan deze blog weten waar jij meer over zou willen weten of wat jij graat ziet op niet vanzelf zwanger? DANKJEWEL! 🙂 

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie