Wat is Lucrin en wat zijn de Lucrin bijwerkingen?

De werkzame stof die in Lucrin is terug te vinden luistert naar de naam ‘leuproreline’. Ze behoort tot de zogenaamde hypothalamushormonen die er om bekend staan de aanmaak van niet alleen vrouwelijke, maar ook mannelijke hormonen te remmen. In de praktijk wordt dit medicijn voorgeschreven in tal van verschillende situaties. Zo kan ze bijvoorbeeld worden gebruikt bij borstkanker of prostaatkanker, maar ook wanneer er sprake is van verminderde vruchtbaarheid en dus bij een vruchtbaarheidsbehandeling. Wil jij ook graag ontdekken wat Lucrin in de praktijk allemaal voor jou kan betekenen en met welke eventuele bijwerkingen je rekening dient te houden? Dat vertellen we je graag hier op deze pagina!

Verminderde vruchtbaarheid

Lucrin is één van de verschillende geneesmiddelen op de markt die kan worden gebruikt bij een zogenaamde IVF-behandeling. Het probleem dat zich bij veel vrouwen stelt is dat er onvoldoende eicellen rijpen. Om dit probleem op te lossen wordt er door de artsen getracht om de hormonen in het lichaam precies te regelen. Om dit voor mekaar te krijgen dient er echter eerst voor te worden gezorgd dat de eigen hormonen eerst moeten worden geblokkeerd. 

Wanneer dat is gebeurd dient men door gebruik te maken van een bepaald medicijn de eirijping te stimuleren. Op het ogenblik dat de eicellen afdoende zijn gerijpt zullen ze met een holle naald uit de eierstokken worden opgezogen. Op deze manier kan de bevruchting buiten het lichaam worden gerealiseerd en wordt een solide oplossing aangeboden aan vrouwen die te kampen hebben met zwangerschapsproblemen.

Hoe werkt Lucrin precies?

Lucrin wordt ingebracht in het lichaam door middel van een injectie. Voor de eerste keer geldt dat de arts het medicijn onder de huid zal injecteren. Voor vrouwen die zwanger willen worden is het echter noodzakelijk om dagelijks gebruik te maken van dit medicijn. Het spreekt voor zich dat je hiervoor niet elke dag naar de dokter moet gaan. In plaats daarvan kan je de injecties zelf zetten of kan je dit eventueel vragen aan bijvoorbeeld je partner.

Er dient tot slot rekening mee te worden gehouden dat Lucrin op verschillende manieren kan worden gebruikt voor wat het toepassen van een ICSI-behandeling betreft. In eerste instantie is er sprake van een korte behandeling. Deze behandeling duurt tussen de 12 en 14 dagen. Het is echter ook mogelijk dat er door de arts een lange behandeling wordt aanbevolen. Daarbij gaat het dan om een behandeling van tussen de 24 en 48 dagen.

Wat zijn de Lucrin bijwerkingen?

Met welke eventuele Lucrin bijwerkingen moet je rekening houden?

Voor alle geneesmiddelen geldt dat er mogelijks ook bijwerkingen kunnen optreden. Dat is ook het geval bij Lucrin. Heel wat van deze bijwerkingen zijn voornamelijk het gevolg van de afname van de vrouwelijke (of mannelijke) geslachtshormonen. Op het ogenblik dat de behandeling wordt stopgezet zullen deze bijwerkingen automatisch komen te verdwijnen. De belangrijkste Lucrin bijwerkingen waarmee je kan worden geconfronteerd zijn opvliegers en zweten.

 In het merendeel van de gevallen gaan deze bijwerkingen echter vrij snel voorbij omdat je lichaam went aan de werkzame stof die in Lucrin is terug te vinden. Blijf je wel last ondervinden? Dan is het mogelijks een goed idee om contact op te nemen met de behandelende arts. Andere bijwerkingen die soms optreden zijn de volgende:

 • Minder zin in seks;
 • Een droge vagina en vaginale infecties;
 • Pijn tijdens het vrijen;
 • Pijn aan het bekken en aan de borsten;
 • Migraine en / of duizeligheid;

Bovendien is het tijdens de eerste maand ook mogelijk dat er zogenaamde doorbraakbloedingen zullen optreden. Heb je hier na een maand nog steeds last van? In dat geval wordt het aangeraden om dit te bespreken met de arts die je tijdens de behandeling bijstaat. Na het stopzetten van de behandeling zou de menstruatie in principe binnen de 7 tot 12 weken terug moeten keren.

Lucrin ervaringen

Wat zijn de Lucrin ervaringen?

De Lucrin ervaringen bij vrouwen die graag zwanger willen worden, maar met zwangerschapsproblemen kampen zijn behoorlijk goed. Het spreekt echter voor zich dat elk lichaam op een andere manier reageert op een bepaald medicijn dat ze krijgt toegediend. Dat geldt ook voor deze Lucrin. Het enige waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van dit medicijn is dat je op periodieke basis injecties moet zetten. Het is dus niet zo dat je Lucrin kan innemen met een eenvoudig pilletje. Hou er wel rekening mee dat de injecties echt dagelijks dienen te gebeuren om het optimale effect te kunnen bereiken. Vergeet je op een bepaald ogenblik een injectie? In dat geval dien je contact op te nemen met je arts om dit te bespreken. Gebruik dus niet zomaar zonder advies een dubbele dosis!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring, plaats je een reactie met jou Lucrin ervaring? Dankjewel 🙂 

GezondheidGezondheid

8 gedachten over “Wat is Lucrin en wat zijn de Lucrin bijwerkingen?”

 1. Gebruik nooit de lucrin spuit om je vrouwlijke hormonen naar beneden te krijgen. Je krijgt er suikerziekte door Diabetes type en een Voorstadium van psychose. In het voorstadium van een psychose komen vaak klachten voor als:

  verminderde aandacht en concentratie
  verminderde motivatie
  slaapstoornissen
  angst
  prikkelbaarheid
  minder helder kunnen nadenken
  sociaal terugtrekken
  achterdochtige ideeën
  bijzondere zaken waarnemen
  achteruitgang in het functioneren
  Ik ben dood en dood ziek geweest van deze spuit en kan daardoor niet meer functioneren in de maatschappij.

  Beantwoorden
  • Vervelend maar ik ervaar de werking als positief. Op wat opvliegers na, geen andere klachten. De door jouw genoemde mogelijk voorstadium psychose, vind ik erg kort door de bocht. De genoemde bijwerkingen, welk soms kunnen voorkomen op dat gebied staan benoemd als angst/zenuwachtig etc. Ik gebruik ook lyrica waar je ook roze dansende konijnen van kan zien. Misschien als je een vorm van depressie hebt, dat deze dan kan versterken. Mijn gyn adviseert in zo’n geval niet tot deze medicatie. Zij beoordeelt echt goed of iemand ook geestelijk toe is aan deze behandeling en dan altijd start met 1 maand.

   Beantwoorden
  • Ik ben het met renate eens na 3 maanden mee gestopt.Idd geestelijk helemaal doorgedraaid, huilen depressief, agressief, schreeuwen.
   Hele lijf doet mijn van aderen tot botpijn.Niet meer kunnen slapen.afgrijselijk.nu 2 maanden na stoppen lijk ik mijzelf weer wat te worden.De brainfog en geheugenverlies was afgrijselijk.

   Beantwoorden
 2. Nee, er is geen onderzoek naar gedaan. Onderzoek wat betreft lucrin is enkel op mannen gedaan. Er zijn wel onderzoeksresultaten van onderzoek bij vrouwen, maar die uitslagen zij vervalst, verzonnen.
  AbbVie is hiervoor aangeklaagd, maar heeft geschikt met miljarden en daarmee de voorwaarde gesteld dat dit niet naar buiten zal komen. Als je goed gaat zoeken bij de FDA
  , zul je zien dat er veel verschrikkelijke bijwerkingen zijn gemeld, die echt niet allemaal verdwijnen als je met het middel stopt. Denk aan botontkalking, neurologische klachten zoals geheugenverlies en tremors, afbrokkelend gebit, paradontitis, spier- en gewrichtspijnen, etc.
  En bet een aantal heeft ook gemeld dat de werking van de eierstokken helemaal niet is teruggekeerd.

  Bij de dagelijkse injecties ter voorbereiding van ivf zijn deze bijwerkingen overigens niet zo heftig gemeld, maar wel bij de 1 maand of 3 maand depots, die vaak worden gegeven bij endometriose.

  Beantwoorden
 3. Ik heb dit gehad na een operatie aan endrometriose. Dat doe ik nooit meer .werd erg ziek ervan overgangs verschijnselen ver tien foutig.. nu moet ik weer een operatie ondergaan en zag het weer op de lijst van gesprek staan .. maar ik wil het echt niet meer, ging zweten ,niet meer slapen echt niet meer sliep net 1 uur de nacht , haar uitval en kwam vreselijk aan. Ik heb het ook gehad met icsi proces maar dan werkt het anders en lagere doses en heb als nog een mooi kindje gekregen .

  Beantwoorden
 4. Ik gebruik Lucrin nu 3 jaar ongeveer. Wegens continue kokhalzen bij ovulatie wat 3 dagen duurde . Niets hielp , behalve dit . Van de 3 maanden depot kreeg ik mega opvliegers en raakten geestelijk uit balans . Nu 1 x per maand met Tibulon tabletten tegen opvliegers. Fantastisch! Wel slechter gebit, tandvlees blijft terugtrekken en denk botontkalking, maar alles beter dan continue kokhalzen .

  Beantwoorden
 5. Erg last van opgezwollen Enkels en gwrichten.zweten opvliegers moodswings en droge vagina “ voelde me ziek- het wel nonstop bloeding door vleesbomen gestopt-

  Beantwoorden

Plaats een reactie