Het volgend-jaar gezin van Leander Verdievel

Wat een boek, Het volgend-jaar gezin van Leander Verdievel is echt een aanrader voor iedereen die in een vruchtbaarheidstraject zit. Leander verteld in dit boek hoe hij het traject tot papa worden heeft meegemaakt. Dit doet hij luchtig met een lag en een traan. Mooi vind ik dat hij geen taboe onbesproken laat. Dit maakt ook dat ik dit boek zeker een aanrader vind voor naasten van stellen die in een fertiliteitstraject zitten. Het is moeilijk uit te leggen wat je allemaal meemaakt, psychisch maar ook lichamelijk. Dit boek beschrijft de weg om een kinderwens uit te laten komen ontzettend mooi!


Het volgend jaar gezin
Voorkant

Het volgend-jaar gezin van Leander Verdievel
Achterkant


IK WIL ‘M LEZEN

Achterkant Het volgend-jaar gezin

‘Het jaar liep op zijn einde. We keken er wat tegenop. Onze vrienden brachten, alles bijeen, negen kinderen mee naar het huis waar we samen zouden vieren. Wij kwamen aan met een volgestouwde koffer en een pijnlijk lege achterbank.
We verborgen ons verdriet tot het om middernacht onhoudbaar naar boven kwam. Weer een jaar voorbij zonder dat onze ene, grote wens in vervulling was gegaan, net zoals vorig jaar en alle verdomde jaren daarvoor.

”Volgend jaar is het aan jullie!”, zo spraken onze vrienden ons moed in. Zo werden we het volgend jaar gezin: twee mensen met steeds weer de belofte van groot geluk in het vooruitzicht, tot de klok er ons aan herinnerde dat het voorbije jaar opnieuw een verloren jaar was geweest.’

Tien jaar, zeventien IVF-pogingen en een lange adoptieprocedure waren nodig om de droom van Leander en zijn vrouw Karen in vervulling te laten gaan. In dit boek gaat hij geen taboe uit de weg. Hij schrijft heel open over het onvruchtbare hindernissenparcours dat ze samen hebben afgelegd. Van de vele uren in volle wachtkamers in het ziekenhuis, via absurdistische adoptiecursussen tot de intense vreugde als ze hun kinderen voor het eerst ontmoeten: dit is hun ontroerende verhaal.


IK WIL ‘M LEZEN

Boek specificaties

Inhoud

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: mei 2020
Afmetingen: 21 x 14 x 2,5 cm
Aantal pagina’s: 256 pagina’s
Illustraties: Nee

Betrokkenen

Auteur: Leander Verdievel
Uitgever: Lannoo

EAN

EAN: 9789401469531

Overige kenmerken

NUR code: 770
Subtitel: Of hoe het plan om papa te worden een tragikomische processie van tien jaar werd

Leander Verdievel Volgend jaar gezin

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie