Fertiliteitskliniek Zwolle & Meppel

Fertiliteitskliniek Zwolle

Isala fertiliteitskliniek Zwolle & Meppel

Hebben jij en je partner al voor langere tijd de droom om een eigen kindje te krijgen? Lukt het jullie helaas niet om dit op een natuurlijke manier te doen? Dan is er wellicht bij het Isala fertiliteitscentrum een passende behandeling voor jullie. Deze vruchtbaarheidskliniek is gevestigd in het ziekenhuis van Zwolle. Het fertiliteitscentrum is door het ministerie van VWS erkend en heeft een pluim van patiëntenvereniging Freya ontvangen. Dit laatste betekent dat het voldoet aan de door de patiëntenvereniging gestelde criteria. De specialisten zullen jullie dus de beste zorg kunnen bieden.

De onderzoeken

Bij de fertiliteitskliniek in Zwolle wordt er door de specialisten uitgebreid onderzoek gedaan naar de reden achter een uitblijvende zwangerschap. Bij het eerste gesprek stelt de specialist algemene vragen aan het stel dat ongewild kinderloos is, bijvoorbeeld over hoe lang ze al aan het proberen zijn om zwanger te worden. Alle behandelingen bij de vruchtbaarheidskliniek van Isala worden vooraf gegaan aan onderzoeken om zo goed te weten te komen waar de oorzaak van de uitblijvende zwangerschap precies ligt. Op deze manier kan er vervolgens een gerichte behandeling opgesteld worden.

Via een bloedonderzoek worden de hormoonwaarden bij de vrouw vastgesteld die ervoor moeten zorgen dat ze gezond zwanger zou kunnen worden. Dit gebeurt tijdens een bepaald moment in de menstruatiecyclus. Maar ook wordt er gecontroleerd of er sprake is van een eisprong bij de vrouw. Deze is namelijk van groot belang wanneer je zwanger wil worden. Bij de man kan er ook spermaonderzoek worden gedaan, met eventueel nog wat aanvullende onderzoeken. Bij de onderzoeken bij de man wordt er met name gekeken naar het aantal beweeglijke zaadcellen.

Ook worden er bepaalde onderzoeken verricht tijdens de zwangerschap. Deze gebeuren met name bij bloedverlies. Bloedverlies kan namelijk duiden op een complicatie tijdens de zwangerschap, zoals een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een miskraam. Bij bloedverlies aan het begin van de zwangerschap, worden de volgende onderzoeken uitgevoerd:

 • Lichamelijk onderzoek
 • Echoscopisch onderzoek
 • Onderzoek van het zwangerschapsweefsel
 • Bloedonderzoek

Wanneer je voor het eerst een miskraam hebt gehad, wordt er geen verder onderzoek gedaan. Bij twee miskramen wordt het bloed onderzocht op de chromosomen en bij drie miskramen wordt er onderzoek gedaan naar de stolling van het bloed en de aanwezige afweerstoffen.

Vruchtbaarheidsbehandeling bij fertiliteitscentrum isala zwolle

De behandelingen

Doordat Fertiliteitscentrum Isala het grootste niet-academische fertiliteitscentrum van Nederland is, kun je hier terecht voor vrijwel alle fertiliteitsbehandelingen. Als man kun je hier je sperma doneren wat vervolgens gebruikt kan worden bij KID: kunstmatige inseminatie met donorsperma. Daarnaast voert Isala natuurlijk ook de gebruikelijke behandelingen uit, die te maken hebben met fertiliteit. Denk aan:

Wanneer een IVF- of ICSI-behandeling bij jullie niet aanslaan, kun je kiezen voor de cyro-behandeling. Dit betreft het terugplaatsen van een embryo die buiten de baarmoeder ontstaan is. 

Overige mogelijkheden

Het uitblijven van een zwangerschap kan behoorlijk belastend zijn voor het seksuele welzijn van jou en je partner. Mochten er problemen tussen jullie ontstaan doordat de behandelingen niet aanslaan, dan kun je terecht bij de arts-seksuoloog. Seksuele problematiek kan namelijk negatieve invloed hebben op jouw vruchtbaarheid, maar dit kan ook andersom werken: het uitblijven van een zwangerschap kan invloed hebben op je seksualiteit. Veel voorkomende problemen zijn:

 • Pijn bij het vrijen
 • Vaginisme
 • Afnemend verlangen naar seks met je partner
 • Ejaculatiestoornissen

Om de patiënten zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken, begeleiden en behandelen is het voor Fertiliteitscentrum Isala van groot belang deel te nemen aan landelijk wetenschappelijk onderzoek. Maar daarnaast zet Isala ook zelf wetenschappelijke studies op. Als patiënt kun je een verzoek tot deelname krijgen. Deze onderzoeken gebeuren altijd volgens de landelijke Good Clinical Practice (GCP) normen en worden begeleid door Isala’s researchverpleegkundigen. Zij hebben als taak:

 • Het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van het wetenschappelijke onderzoek
 • Het beschermen van de integriteit van de patiënten die aan dit onderzoek meedoen
 • Het verzamelen en verwerken van de verkregen informatie en gegevens
Fertiliteitskliniek Zwolle & Meppel
Fertiliteitscentrum Isala gynaecoloog Gijs Teklenburg.
Foto: Pedro Sluiter Foto 2018

Contact informatie fertiliteitskliniek Zwolle

Voor een afspraak met fertiliteitskliniek Zwolle of Meppel heb je een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts of specialist nodig. Hier opvolgend ontvang je een uitnodiging voor een eerste gesprek, dit wordt ook wel het intake gesprek genoemd. 

Vragen kun je stellen via de Digitale poli van Isala. Ben je nog geen lid van de digi poli? Je kunt altijd een e-mail sturen naar: secretariaat.fertiliteit@isala.nl. 

Isala Zwolle

Gebouw B (tweede verdieping)
Dr. Spanjaardweg 29
8025 BT Zwolle
(038) 424 52 24 (bereikbaar op werkdagen van 8.15 tot 16.00 uur en in het weekend, in dringende gevallen, van 9.00 tot 12.00 uur, bij geen gehoor (038) 424 50 00)

Routebeschrijving

Isala Diaconessenhuis Meppel

Routenummer 59
Hoogeveensweg 38
7943 KA Meppel
(0522) 23 38 11 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur)

Routebeschrijving

Fertiliteitscentrum Zwolle & Meppel op SocialMedia


Instagram


Twitter


Link


Youtube


Facebook

De specialisten en medewerkers

In het fertiliteitscentrum te Zwolle werkt een groot team van specialisten met ruime ervaring en vakkennis op het gebied van fertiliteit. Zij voeren met passie voor het vak de onderzoeken en behandelingen uit. Zo zorgt deze fertiliteitskliniek in Zwolle voor goede ervaringen van de patiënten. Het team bestaat uit specialisten zoals gynaecologen, embryologen en fertiliteitsartsen. Maar ook wordt er volop aandacht besteed aan het psychisch welzijn van de patiënten. Hiervoor zijn er psychologen en maatschappelijke medewerkers aanwezig. Bij Isala ben je altijd verzekerd van de beste zorg.

GezondheidGezondheid