Fertiliteitskliniek in Nederland en het buitenland

Wil je zwanger worden, maar lopen jullie tegen moeilijkheden aan? Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je een grote kinderwens hebt. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg fertiliteitsklinieken te vinden. Zo ook in Nederland. Maar wanneer is het handig om naar een fertiliteitsarts te gaan? Hoe ziet een eerste afspraak eruit, en hoe verloopt de verdere behandeling in een fertiliteitskliniek? Op deze pagina vind je per fertiliteitskliniek de ervaringen van anderen, zodat je met een gerust hart naar de eerste afspraak kunt gaan.

Hoe gaat een fertiliteitskliniek te werk?

‘Fertiliteit’ betekent vruchtbaarheid. Een fertiliteitskliniek is dus hetzelfde als een vruchtbaarheidskliniek. Hier kun je terecht wanneer het jullie niet zelf lukt om zwanger te worden. In een vruchtbaarheidskliniek werken verschillende fertiliteitsartsen die jullie kunnen helpen om zwanger te worden. Zij kijken naar de redenen achter het uitblijven van de zwangerschap en geven jullie tips om op een gezonde manier zwanger te worden. Er vinden een aantal onderzoeken plaats die uitwijzen wat jullie kansen zijn om natuurlijk zwanger te worden. Ook wordt er gekeken of de kans vergroot kan worden door middel van een vruchtbaarheidsbehandeling.

Vruchtbaarheidsklinieken in Nederland

Isala Fertiliteitscentrum​

Isala Fertiliteitscentrum te Zwolle heeft deskundige artsen en specialisten in dienst. Kwaliteit staat bij deze vruchtbaarheidskliniek centraal. Doordat het Isala Fertiliteitscentrum een klein team heeft, is de benadering van de onderzoeken en behandelingen heel persoonlijk

Fertiliteitskliniek Hengelo Twente

Hebben jij en je partner al voor langere tijd een kinderwens, maar lukt het jullie niet om natuurlijk zwanger te worden? Dan ben je bij Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo (FKT) op de juiste plek.

Medisch Centrum Kinderwens Leiderdorp

Bij VivaNeo, te Leiderdorp, hebben de fertiliteitsartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en laboratoriumspecialisten uitgebreide vakkennis en ervaring. Je komt dus altijd in goede handen terecht.

Isala Fertiliteitscentrum

Fertiliteitskliniek Isala ZwolleIsala Fertiliteitscentrum te Zwolle heeft deskundige artsen en specialisten in dienst. Kwaliteit staat bij deze vruchtbaarheidskliniek centraal. Doordat het Isala Fertiliteitscentrum een klein team heeft, is de benadering van de onderzoeken en behandelingen heel persoonlijk. Tijdens de behandelingen zul je dus meestal door dezelfde arts behandeld worden. Dit geeft rust tijdens een periode die toch al zeer spannend kan zijn. De artsen zullen al gedane onderzoeken, op spermaonderzoek na, niet nog eens herhalen. Hierdoor weet je bij Isala Fertiliteitscentrum snel waar je aan toe bent. Wel zo fijn!

Fertiliteitskliniek Hengelo – Twente

Vruchtbaarheidskliniek hengelo twenteHebben jij en je partner al voor langere tijd een kinderwens, maar lukt het jullie niet om natuurlijk zwanger te worden? Dan ben je bij Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo (FKT) op de juiste plek. Bij FKT kun je terecht voor advies over uitblijvende zwangerschap, maar ook voor de eventuele onderzoeken en behandelingen die daarbij komen kijken.

Fertiliteitscentrum Voorburg

Vruchtbaarheidscentrum voorburgFertiliteitscentrum Voorburg is een zogenaamde focus kliniek. Dit betekent dat het een klein team betreft op een kleinschalige setting. Alle behandelingen worden op één en dezelfde locatie uitgevoerd, wat prettig is in een spannende tijd. Door de kleinschaligheid krijg je bij Fertiliteitscentrum Voorburg een persoonlijke behandeling, waarbij je de specialisten goed leert kennen. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de reden achter de uitblijvende zwangerschap. Op deze manier krijg je als stel, wanneer dit mogelijk is, een geoptimaliseerde en persoonlijke behandeling.

Medisch Centrum Kinderwens Leiderdorp, VivaNeo

 Kinderwens Leiderdorp VivaNeoBij VivaNeo, te Leiderdorp, hebben de fertiliteitsartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en laboratoriumspecialisten uitgebreide vakkennis en ervaring. Je komt dus altijd in goede handen terecht. Betrouwbaarheid en een veilig gevoel staan bij VivaNeo centraal. Naast de algemene onderzoeken en zorg, kun je ook terecht bij de digitale poli. Dit is een ontmoetingsplek voor cliënten en hun partners, waar zij hun ervaringen met andere cliënten kunnen delen, de ervaringen van anderen kunnen lezen en op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws uit de kliniek en vruchtbaarheidsonderzoeken. Je blijft bij VivaNeo dus altijd goed op de hoogte.

Nij Barrahus

Nij Barrahûs, centrum voor vruchtbaarheid

Nij Barrahûs is gericht op een persoonlijke benadering. Het doel is om cliënten zich vertrouwd, gehoord en veilig te laten voelen tijdens de behandelingen in de vruchtbaarheidskliniek. De fertiliteitsartsen hebben ruime ervaring in dit vakgebied en zullen dus grote zorg dragen voor hun cliënten. Er zijn bij Nij Barrahûs verschillende mogelijkheden wat betreft onderzoek naar vruchtbaarheid. Maar ook kun je er terecht als spermadonor en advies voor een gezonde zwangerschap. Nij Barrahûs is een fertiliteitskliniek in Wolvega, Friesland. Door de ligging aan de A32 is de kliniek goed per auto en openbaar vervoer bereikbaar.

Centrum voortplantingsgeneeskunde Maastricht

 voortplantingsgeneeskunde MaastrichtDe artsen van het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het Maastricht UMC+ zijn gespecialiseerd in de diagnose en de behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen. Elke arts bij deze fertiliteitskliniek is goed op de hoogte van de laatste onderzoeken en heeft ruime vakkennis en ervaring op het gebied van vruchtbaarheid. Daarnaast zijn er dagelijkse besprekingen over de stellen die op dat moment in behandeling zijn. Op deze manier blijven de artsen goed op de hoogte van iedere behandeling. Naast de behandeling van vruchtbaarheidsproblemen, doet deze fertiliteitskliniek eveneens onderzoek naar de gezondheid van de kinderen die na een vruchtbaarheidsbehandeling worden geboren.

Voortplantingsgeneeskunde Brabant​

Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant

Bij de fertiliteitskliniek CVB werken de artsen nauw samen met verschillende ziekenhuizen in Brabant, zoals het Amphia Ziekenhuis te Breda en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het team bestaat uit ervaren en gepassioneerde artsen. Bij CVB houden ze eveneens rekening met de psychische belasting van een vruchtbaarheidsbehandeling. Het behandelen van onvruchtbaarheid is voor een stel niet altijd even makkelijk. Er kan behoorlijk wat spanning op de relatie komen te staan. CVB vindt het belangrijk dat hier, naast de onderzoeken en behandeling, ook genoeg aandacht aan wordt besteed.

IVF-centrum Catharina-ziekenhuis Eindhoven

IVF-centrum Catharina-ziekenhuis Eindhoven​In het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven zijn de artsen altijd op de hoogte van de wereldwijde ontwikkelingen wat betreft voortplantingsgeneeskunde. Je kunt hier dus altijd rekenen op de goede onderzoeken. Allereerst wordt er onderzoek gedaan naar de reden achter waarom jullie nog niet zwanger zijn. Vervolgens stelt de fertiliteitsarts of gynaecoloog een behandelingsplan voor. Hierbij wordt rekening gehouden met je medische geschiedenis en onderzoeken die al eerder bij jou zijn uitgevoerd. De IVF-laboratoria van het Catharina-ziekenhuis zijn samen met het Elisabeth ziekenhuis te Tilburg te vinden in het Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant.

Nij Linge fertiliteitskliniek

Nij Linge, Kinderwenscentrum

Nij Linge is een gespecialiseerde kliniek die als doel stelt koppels die het niet zelf lukt om zwanger te worden, toch hun droom te kunnen laten vervullen. Het team van Nij Linge heeft ruime ervaring in de fertiliteitszorg. Zij zijn patiëntgericht en zullen ervoor zorgen dat jullie je tijdens de onderzoeken en eventuele verdere behandeling op je gemak en veilig voelen. Mocht het doel van het vervullen van jullie kinderwens niet mogelijk zijn, dan is er een nazorgtraject bij Nij Linge beschikbaar.

Voortplantingscentrum Erasmus MC

In de polikliniek van het Erasmus MC behandelen de artsen alle problemen die komen kijken bij onvruchtbaarheid. Denk naast het uitblijven van een gewenste zwangerschap, dus ook aan een vervroegde overgang, onregelmatige menstruatie en verminderde spermakwaliteit. Maar ook als je gediagnosticeerd bent met een vorm van kanker, kan Erasmus MC eicellen, eierstokweefsel of zaadcellen invriezen. Bij het Erasmus MC zijn verschillende artsen aanwezig en is er altijd een goede samenwerking tussen de verschillende specialismen. De beste zorg en onderzoeken zijn dus gegarandeerd.

Fertiliteitskliniek Erasmus MC Rotterdam

GezondheidGezondheid