Tijdelijk stop fertiliteitstraject door Coronavirus

Het was natuurlijk te verwachten toen het coronavirus zich snel verspreidde. Dat de fertiliteitstrajecten ook tijdelijk stoppen. Maar voor hoelang staat dit allemaal stil? Iedereen wordt geraakt door het coronavirus op verschillende manieren. Het is natuurlijk logisch dat de fertiliteitstrajecten tijdelijk stoppen, zodat de patiënten die ernstig ziek zijn goede zorg krijgen.

Maar voor heel veel vrouwen/mannen/stellen betekent dit dat ze hun langgekoesterde wens weer moeten uitstellen. En voor hoelang dat weet niemand.. Want wie weet tot wanneer dit allemaal nog gaat duren. Velen die hun fertiliteitstraject moeten afbreken of een volgende poging moeten uitstellen. Alles staat op dit moment op pauze, en wanneer zullen we weer verder kunnen?

Pauze door het Coronavirus

Voor mijzelf geeft dit het gevoel dat er een pauze knop wordt ingedrukt, en geen idee voor hoelang? Een gevoel van machteloosheid, waar je uiteindelijk niks mee kan doen. Ja proberen te accepteren en verder gaan met je leven.

Maar we kunnen er allemaal niks aan doen en de situatie niet veranderen. Er proberen mee om te gaan en te hopen dat we gauw weer verder kunnen met de fertiliteitsbehandelingen. Er wordt wel heel makkelijk gezegd ´Oh maar een fertiliteitstraject is nu toch helemaal niet belangrijk´. Dat is ook makkelijk zeggen als je zelf niet bezig bent met een fertiliteitstraject.

Want juist als je bezig bent met een fertiliteitstraject wil je door met de behandelingen of terugplaatsingen. En is elke maand een ´verloren´ maand, want je wilt het zó graag. Maar door hoe de huidige situatie is, word je wel gedwongen om een stapje terug te doen.

nietvanzelfzwanger

Hoe ga je hiermee om?

Dat is een hele goede vraag, hoe ga je met deze situatie om? Dat er verschillende emoties bij komen kijken is natuurlijk heel erg logisch. Maar je kunt niet de hele tijd boos en verdrietig blijven. En er zal echt wel eens een moment wezen dat je het er moeilijk mee hebt. Die momenten heb ik zelf ook echt wel.

Maar we kunnen uiteindelijk de situatie zelf niet veranderen, we hebben het niet in de hand wat het coronavirus allemaal doet. Het proberen te accepteren dat het zo is, dat kunnen we wel doen. En proberen te genieten van de kleine dingen die je in deze tijd wel kunt doen.

Ondanks dat veel van onze/mijn plannen niet doorgaan door het coronavirus. Vind ik zelf het lastigste dat we nu niet verder kunnen met onze kinderwens. Maar weet ik wel dat ik niet in het negatieve wil blijven zitten. En probeer ik het juist om te draaien en te genieten van de kleine dingen die we nu wel hebben en kunnen doen.

Door het hele fertiliteitstraject ben ik wel behoorlijk wat kilo´s aangekomen. En doordat we nu tijdelijk niet verder kunnen met ons fertiliteitstraject, ga ik daar nu wél wat aan doen. Zo heeft elk nadeel ook weer zijn voordeel, en ga ik hier maar gebruik van maken!

Rust vinden

Ik probeer zelf maar wat meer rust te vinden en te nemen. En hopelijk gaat mij/ons dat goed doen en kunnen we hopelijk weer gauw verder met onze behandeling. Ik probeer zelf ook niet er van uit te gaan dat het in april alweer zou kunnen, maar ik probeer wat verder te kijken. Hopelijk kunnen we rond juni weer gaan starten, maar de tijd zal het ons leren.

Hopelijk kunnen alle wensmama´s en wenspapa´s hun rust vinden in deze periode. En neem vooral tijd voor jezelf en voor elkaar! En probeer te genieten van de kleine dingen die je nu wel hebt of kunt doen. En ik weet het dat het niet altijd makkelijk is om positief te blijven, maar probeer het toch. Zo kun je meer genieten van de dingen om je heen, wat je een fijn gevoel geeft! En dan kunnen we straks weer vol goede moed en hoop van start met de fertiliteitsbehandelingen.

rustvindenvruchtbaarheidsbehandeling

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie