Waarom hebben we een community opgericht?

Samen met mijn man hebben we er voor gekozen om een community op te richten voor vrouwen of stellen. Om te praten over vruchtbaarheidsproblemen of als je een fertiliteitstraject volgt of binnenkort gaat starten. En om het taboe er proberen uit te halen, want waarom moet het nog steeds een taboe zijn? Waarom rust er nog steeds een taboe op als je niet op de natuurlijke manier zwanger kunt worden?

We zijn de website en community begonnen, om andere vrouwen/stellen en mannen steun te geven. Weten dat je niet als enigste in een fertiliteitstraject zit, kan je toch enige steun bieden. Ook kun je ervaringen met elkaar uitwisselen en verhalen van anderen lezen. Of als je vragen ergens over hebt kun je ze natuurlijk ook altijd stellen. In de periode dat ik het zelf erg lastig vond om erover te praten, kon ik op internet niet echt iets hierover vinden. En heb ik dat zelf wel erg gemist, het contact met andere lotgenoten.

Ik vind het zelf belangrijk dat hiervoor ook een forum te vinden is. Zodat andere vrouwen/stellen/mannen in contact kunnen komen met andere lotgenoten. En dat ook zij hun persoonlijke verhaal kunnen delen met anderen. Het is fijn om gehoord en begrepen te worden, en zeker de steun van elkaar te hebben. En dat je weet dat je niet de enigste bent met een fertiliteitsprobleem. Of als je vragen hebt kun je deze natuurlijk ook altijd stellen in een topic.

Ook is deze community bedoeld voor vrouwen die al een kindje/kinderen hebben, en een wens hebben voor nog een kindje. De community is bedoeld voor vrouwen/stellen/mannen met een kinderwens en die hier graag hierover willen praten. Dus voel je vooral welkom op de community van Niet Vanzelf Zwanger.

Wat is ons doel met onze vruchtbaarheidsproblemen community?

Ons doel voor de community van Niet Vanzelf Zwanger is, dat jij/jullie je gehoord en gesteund voelen. En dat je je veilig en vrij voelt om je verhaal of vragen met andere durft te delen. En dit in een beschermde omgeving, omdat niet iedereen uit de anonimiteit durft te treden. Vinden wij het ook belangrijk dat zij hun verhaal wel kunnen delen.

Doordat we de community nu zien groeien, geeft dit ons allebei veel positieve energie (Ondertussen al meer dan 125 leden, YEAH!!). Zo zijn wel bezig met ´de kinderwens´ maar op een positieve manier. En kunnen we hierdoor vele anderen helpen en steunen door juist wel je persoonlijke verhaal te delen. Wij willen graag mensen die in dezelfde situatie zitten bij elkaar brengen, te verbinden met elkaar en zodat we elkaar kunnen helpen. En vooral de steun en begrip van anderen krijgen.

Het belangrijkste is dat dit idee vanuit ons hart komt, omdat we dit zelf hebben gemist in de periode dat we dit ontzettend nodig hadden. En het is voor ons eng en spannend om dit allemaal op te starten, maar soms moet je het gewoon doen! Doen waar jij je goed bij voelt en waar jij juist energie van krijgt!

niet vanzelf zwanger community forum fertiliteitsproblemen

Over ons fertiliteitsproblemen forum?

Je kunt je bij onze community aanmelden, en zo krijg je dus toegang tot de community. We hebben ervoor gekozen om er een besloten community van te maken. Zodat ook vrouwen/stellen/mannen anoniem kunnen deelnemen aan het forum. En dat het niet allemaal zo openbaar staat, want dat wil ook niet iedereen. Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze community optimaal wordt gewaarborgd. En dat alle leden zich veilig voelen om hun persoonlijke verhalen te delen.

Er zijn verschillende onderwerpen en groepen op de community. Hier kun je je eigen persoonlijke verhaal delen. Maar je kunt natuurlijk zelf ook een topic aanmaken met je verhaal of vragen die je hebt.

De toekomst

We hopen in de toekomst onze community groot te maken en dat er veel nieuwe leden bij komen. Ondertussen hebben we al behoorlijk wat leden op onze community van Niet Vanzelf Zwanger. En daar zijn we samen best trots op! Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil jij ook praten over je nog onvervulde kinderwens of je/jullie traject? Meld je dan aan bij onze community en kom in contact met andere lotgenoten.

P.S. als je open bent over jullie vruchtbaarheidsproblemen, vergeet de community niet te delen via social media 🙂


Aanmelden bij community

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie