Jouw vruchtbaarheid verhogen met deze 6 supplementen

“Hoe kan ik mijn vruchtbaarheid verhogen?” Misschien heb je jezelf deze vraag weleens gesteld. Dat is niet verwonderlijk! Zwanger worden is namelijk niet zo eenvoudig als het lijkt. Sommige vrouwen worden bij de eerste poging al zwanger, maar voor anderen kan het jaren duren om het goede nieuws aan te kunnen kondigen.

“Hoe kan ik mijn vruchtbaarheid verhogen?” Misschien heb je jezelf deze vraag weleens gesteld. Dat is niet verwonderlijk! Zwanger worden is namelijk niet zo eenvoudig als het lijkt. Sommige vrouwen worden bij de eerste poging al zwanger, maar voor anderen kan het jaren duren om het goede nieuws aan te kunnen kondigen.

Lees verder om erachter te komen hoe je jouw vruchtbaarheid een boost kunt geven met behulp van natuurlijke middelen.

Verhoog jouw vruchtbaarheid met natuurlijke voedingssupplementen

Als jij binnenkort zwanger wilt worden, kun je overwegen om bepaalde supplementen te gebruiken om jouw vruchtbaarheid te verhogen. Deze supplementen zijn er namelijk op gericht om de gezondheid van een vrouw te verbeteren, wat ertoe kan leiden dat zij sneller zwanger wordt.

Wil jij – net als vele anderen – jouw vruchtbaarheid verhogen met behulp van natuurlijke voedingssupplementen? Dan moet je natuurlijk over de juiste informatie beschikken. In dit artikel beschrijven wij daarom 6 supplementen die ervoor zouden kunnen zorgen dat jij sneller zwanger wordt.

vruchtbaarheid verhogen

L-Carnitine

L-carnitine is één van de essentiële aminozuren die de groei en de gezondheid van het voortplantingssysteem ondersteunen. L-carnitine is vanzelfsprekend een veelgebruikte voedingsstof door zowel vrouwen als mannen die een kindje willen krijgen. 

Wil jij – net als vele anderen – jouw vruchtbaarheid verhogen met behulp van natuurlijke voedingssupplementen? Dan moet je natuurlijk over de juiste informatie beschikken. In dit artikel beschrijven wij daarom 6 supplementen die ervoor zouden kunnen zorgen dat jij sneller zwanger wordt.

C vitaminen

Vitamine C

Afgezien van het feit dat vitamine C een natuurlijke antioxidant is, houdt de aanwezigheid van vitamine C rechtstreeks verband met de verbetering van het DNA in sperma. Suppletie van extra vitamine C is dus voornamelijk van belang voor jouw partner, omdat deze vitamine zich richt op het verbeteren van spermacellen. Daardoor wordt het sperma beschermd tegen vrije radicalen en neemt de kwaliteit ervan toe.

Het DNA in sperma is van groot belang om een miskraam, of de vorming van een foetus met verschillende aandoeningen en afwijkingen, te voorkomen. Bovendien stimuleert vitamine C het sperma om zich te verspreiden in plaats van zich samen te binden, waardoor de kans groter wordt dat de spermacellen sneller het eitje bereiken.

Jouw vruchtbaarheid verhogen met deze 6 supplementen

Vitamine E

Vitamine E is een andere antioxidant die een sleutelrol speelt bij het verhogen van de vruchtbaarheid. In tegenstelling tot vitamine C, is vitamine E nuttig voor het verhogen van de vruchtbaarheid van zowel vrouwen als mannen.

Daarnaast is deze vitamine vrij belangrijk voor een stel dat reageerbuisbevruchting of proefbuisbevruchting ondergaat. Gebleken is dat suppletie van vitamine E de kans op bevruchting met maar liefst 10% kan vergroten. Vandaar dat deze vitamine niet in deze lijst van supplementen voor het verhogen van jouw vruchtbaarheid mag ontbreken!

Omega 3-vetzuren

Supplementen met omega 3-vetzuren zijn cruciaal, omdat ze de bloedtoevoer naar de baarmoeder verhogen en de eierstokzakjes helpen te stimuleren om eitjes te maken en vrij te geven.

Omega 3 vructhbaarheid verhogen

Een andere mooie bijkomstigheid is dat dit type vetzuur verschillende ontstekingen kan verminderen die jouw zwangerschap kunnen belemmeren. Jouw vruchtbaarheid verhogen zou dus bewerkstelligd kunnen worden met behulp van suppletie van omega 3-vetzuren.

Foliumzuur

Foliumzuur wordt sterk aanbevolen vóór en tijdens de zwangerschap, aangezien het de gezondheid van de foetus verbetert. Het ondersteunt niet alleen een betere vorming van DNA en RNA (moleculen die cellulaire processen reguleren), maar beschermt ook de genetische codes van de foetus. 

Jouw vruchtbaarheid verhogen met deze 6 supplementen

Ofwel, foliumzuur is een echte krachtpatser wanneer het aankomt op jouw vruchtbaarheid verhogen! Alsmede kan de combinatie van foliumzuur en zink de kwaliteit van het sperma bij mannen verbeteren. Een echte win-winsituatie dus.

Bètacaroteen

Bètacaroteen komt veel voor in verschillende groenten. Deze stof wordt door jouw lichaam omgezet in de krachtige vitamine A. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk aan bètacaroteen zijn, wordt sterk aanbevolen tijdens de zwangerschap. Ze kunnen namelijk jouw vruchtbaarheid verhogen!

Vruchtbaarheid verhogen met Betacaroteen

Daarnaast kun je verschillende supplementen kopen die bètacaroteen bevatten. Dit type voedingssupplement kan een makkelijke manier zijn om jouw dagelijkse dieet aan te vullen. Meestal bevatten kwalitatief hoogwaardige multivitaminen bètacaroteen in gezonde, effectieve hoeveelheden.

De antioxiderende eigenschap van bètacaroteen helpt bij het in stand houden van de gezondheid van zowel het sperma als het eitje. Dit is te danken aan het feit dat vrije radicalen bestreden worden dankzij de werking van bètacaroteen, waarmee schade aan het jonge DNA (in de spermacellen en het eitje) voorkomen wordt.

Wat zijn de beste supplementen om zwanger te worden?

Onderstaand de beste supplementen voor jou op een rijtje om zwangerschap te bevorderen.

VitaKruid Q10 Ubiquinol 100 mg 60 vegicaps

Het gebruik van voedingssupplementen, zoals Co-enzym Q10, kan een gezond voedingspatroon aanvullen. Q10, natuurlijk aanwezig in orgaanvlees, rood vlees, vis, gevogelte, eieren, noten, zaden, olijfolie, broccoli en sinaasappels, kan ook bijdragen aan het bevorderen van de kinderwens.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€38,74)
Davitamon Vitamine D3


Davitamon Vitamine D Smelttabletten zijn ontworpen voor volwassenen en leveren tweemaal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D. Deze vitamine ondersteunt sterke botten, tanden, de weerstand en spierfunctie. Bovendien kan een voldoende inname van vitamine D bijdragen aan het bevorderen van een kinderwens.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,37)
Lucovitaal Super Visolie Omega 3-6 Voedingssupplement – 150 Capsules

Lucovitaal® Super Visolie Omega 3 is rijk aan omega 3, specifiek EPA en DHA, en vitamine E. Deze componenten ondersteunen de normale werking van het hart, hersenfunctie en gezichtsvermogen bij een dagelijkse inname van 250 mg. Vitamine E beschermt de lichaamscellen tegen externe invloeden. Een regelmatige inname kan ook gunstig zijn voor degenen met een kinderwens, hoewel het directe verband met kinderwens nog verder onderzocht moet worden.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,79)
Davitamon Kinderwens


Davitamon Compleet Zwanger is een voedingssupplement ontworpen voor aanstaande moeders. Het bevat 200% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) foliumzuur, wat bijdraagt aan de baby's ontwikkeling en de vorming van de placenta. Verder bevatten de tabletten vitamines en mineralen die de weerstand, vruchtbaarheid en het ijzergehalte ondersteunen. Het is essentieel dat foliumzuur vanaf het begin van de zwangerschap voldoende aanwezig is. Het supplement bevat geen suiker, conserveermiddelen of aroma's en heeft een hoge dosis vitamine D3.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,37)

Jouw vruchtbaarheid verhogen in overleg met een arts

Hoewel veel supplementen jouw vruchtbaarheid kunnen verhogen, werken ze mogelijk niet voor iedereen. En ook al hebben veel vrouwen geen last van bijwerkingen, ze kunnen toch sporadisch optreden. Daarom is het verstandig om eerst een arts te raadplegen, alvorens je supplementen gaat gebruiken.

Praat dus met jouw (huis)arts over de mogelijke voordelen én risico’s van een bepaald supplement. Als het goed is, vraagt jouw arts naar je medische geschiedenis en eventueel al bestaande, medische aandoeningen. Daarnaast zal er geïnventariseerd worden welke medicijnen of supplementen je al gebruikt. Voorzie een specialist altijd van eerlijke en juiste informatie, zodat diegene jou het beste kan begeleiden.

Om een lang verhaal kort te maken; jouw vruchtbaarheid verhogen middels natuurlijke supplementen is misschien niet zo eenvoudig als het lijkt. Net als medicatie die alleen op doktersrecept verkrijgbaar is, moet er voorzichtig worden omgegaan met het kiezen van de juiste soorten supplementen ter bevordering van jouw vruchtbaarheid.

Alleen suppletie zal bovendien jouw vruchtbaarheidsniveau niet drastisch verhogen. Andere factoren zijn namelijk eveneens belangrijk. Daarbij kun je denken aan een gevarieerd dieet, een gezonde levensstijl en voldoende beweging.

verhoog je vruchtbaarheid door meer te bewegen

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie